Lysá hora 24 hodin

27.-29.1.2023

Zpět na rok 2023.

Zpět na hlavní stránku.

Nechťáci

Pátek

Vyrážíme ve složení já, Poool (Pavel), který jede místo Kuby, protože Kuba je nemocný s ledvinama. Jako podpůrný tým jede Luboš s Petrou. Dorazili jsme do Ostravice, kde jsme se registrovali. Problém byl, že jsme neměli zaplacené ubytování a tak jsme řešili proč a nakonec jsme si ho dokoupili, ale jen na noc na závod. První noc jsme přenocovali u Honzi a Helči.

Sobota - neděle

Ráno nás Luboš zavezl až k hotelu Sepetná. Tam jsme se ubytovali v hotelu Ondráš a frčeli na start dolů k pile. Start byl v 10 dopoledne. Začal jsem prvním kolem já, protože Pavel jde tento závod prvně. Řešil jsem zda nasadit nesmeky hned na začátku nebo až dál, ale nasadil jsem je hned na startu. Druhá věc co jsem řešil jak se hodně obléct. Měl jsem triko a mikinu mamutku a pak goráčovou bundu. Na vrcholu bude mrznout a co vítr? Luboš mi pak řekl, ať si ji neberu abych když tak přidal, když bude zima. A ještě že jsem si ji nebral. Chvilku po staru mě bylo vedro a na vrcholu skoro nefoukalo a ten mráz člověk ani necítil. První kolo bylo super, docela jsem makal a rychle uteklo. Byla malinko jiná trasa něž minule tak jsem sledoval, kde je jaká odbočka atd. Dolů to bylo docela měké a dalo se běžet poměrně rychle. Další kolo šel Pavel a šlapal výtečně. Já si šel dát sprchu a najíst se na raut a pak jsem ležel a čuměl na tv kde šli volby. Vyhrál Petr Pavel tak super. Další mé odpočinky jsem si i trochu zdřímnul, ale podvědomě člověk pořád sledoval telefon, kdy Pavel prozvoní a to je znamení, že je u Zbuja a já mám cca 10-15 minut aby dole v cíli na mě nečekal. Po půlnoci jsem trochu počítal cestou na horu, že by jsme mohli dát 9 kol a tak jsme je dali. Bylo to super a počasí skoro vůbec nefoukalo, jen občas lehounce a na vrcholu myslím, že hlásili -10°C. Do cíle pak těsně dorazil Luboš s Petrou, Pavel už tam byl. Bylo to super doběhnout,když tak na tebe někdo čeká. Pak jsme dali s Pavlem malý rozhovor pro moderátora a šli se umýt, najíst a pobalit a pak frčeli domů.

  

Nejprve se registrujeme.

  

Řeším s Kubou, že nemáme zaplacené ubytování.

  

Zde na velké mapě popisuju Pavloj trasu.

  

Podrobný popis trasy.

  

Společné foto s Pavlem.

  

Předstartovní společné foto.

  

Hned na startu nasazuju nesmeky.

  

Společné foto s podpůrným týmem (tedy jen polovinou týmu).

  

A jdeme na to na těch 24 hodin.

  

Neženu to, do cíle dost času.

  

Důležitá je pozitivní motivace.

  

A běžíme do hor.

  

Šlapu co to jde.

  

Sbíhám první kolo.

  

Nezastavuju - až dole v cíli.

  

Náš pokoj - další tým nepřišel tak jsme ho měli celý pro sebe.

  

Když běžel Pavel tak jsem vegetil na posteli a sledoval volby prezidenta.

  

Rauty byli super.

  

člověk by se hned přežral.

  

Ale ochutnal jsem toho dost.

  

Moje noční rautová svačinka - mléko s čoko a bábovka.

  

Pavlova noční svačka - párečky.

  

Náš podpůrný tým se šel občerstvit sem.

  

Toto si dopřáli.

  

Tady spal náš podpůrný tým.

  

Pavel po x tém kole.

  

Ale optimismus mu nechyběl.

  

Hodili jsme pár slov a já šel na trať.

  

Na mém 5 kole jsem si udělal památeční foto.

  

V pozadí vrchol Lysé hory.

  

Konečně jsem v cíli našeho posledního kola.

  

Vždy vyčerpaný, ale plný radosti.

  

Ještě dát rozhovor.

  

Pavla taky vyspovídali.

  

Tabulka časů našich kol. První kolo bylo od pili z Ostravice tak bylo delší.

  

Závěrem

Moc děkujeme podůrnému týmu. Jinak měl a i snad Pavloj se závod povedl a libil. Počasí super. Bylo méně závodníků a tak jsme měli pro sebe celý pokoj a i na trati a na rautu bylo lépe s méně lidmi.

Výsledky

Dali jsme celkem 9 kol v čase 23 hodin 12 minut a 25 vteřin. Já 5 kol a Pavel 4 kola. Celkově jsme skončili v kategorii dvojice muži 35-50 let na 13. místě ze 22. startujících. V kategorii dvojice jsme skončili na 50. místě z 100. startujících. Dali jsme celkem cca 122km s převýšením +- 7840 metrů. Prvni kolo 14,8km +964m výškových - 839m výškových Já uběhl 68,4 km a +4384m -4259m výškocých, Pavel 53,6km -+3420m výškových další kola 13,4km 855m výškových

  

Zpět na rok 2023.

Zpět na hlavní stránku.


počítadlo.abz.cz